İç Ses

Bugün sizlerle dertleşmek istedim. İçimde o kadar çok şey var ki yıllardır anlatmak için çabaladığım ama sonunda yorulup içime sakladığım. Ben insanların gözünde hep güçlü bir karakterdim. Bunu hep söylerlerdi. Aynı zamanda her şeyi affeden her şeye gülüp geçen hissiz biri... Hatta yüzüme gülüp,kesin saf salak diye arkamdan bahsenlerde olmuştur. Oysa arkamdan söyledikleri o şeyler,bunların hepsi onların kurgularından,nankörlüklerinden başka bir şey değildi. Her şeyi bilip uzaktan izlemek her zaman daha zevkli oldu. Yalan yok bazen hissizmiş gibi olmak daha cazip geldi. Çünkü sizin çoğu şeyleri bildiğinizi bilmeleri,sizi daha çok yoruyor. Düşünüyorum da belkide onların gözünde saf olmak, onlar gibi hiçbir şeye sahip olamamaktan daha iyidir. Kendi içinizde başardıklarınızı bir bilseler onlarıda almak için sizinle savaşırlardı. Çünkü yaptıkları en iyi şey başkasının olan şeyleri elde etmek. Onlarında sözde başarısı bu işte. Neyse siz değerli kalplere söylemek istediğim ufak tefek şeyler var.Öncelikle kendinizi ait olmadığınız hiçbir yerde tutmayın. Mutlu olduğunuz hislerin, size ait olan şeylerin yani hayallerinizin peşinden koşun. İnsanların sizi yormalarına izin vermeyin. Kimse için kendinizi saklamayın. Gerçekten güçlü ve sevgi dolu olun ve elinizden gelen her şeyi bu uğur da gerekirse verin. Çünkü bir kere elinizden gücünüz ve sevginiz kayıp gittiğinde ne yanınızda ne de arkanızda hiçbir şey kalmıyor. Birde gülüşlerinizi kimse için tüketmeyin olur mu? Yormadan yorulmadan yaşayın bu hayatı... Mutlu ve bolca sevgiyle kalın.

Esra Tengilim


Yorumlar

  1. yormadan, yorulmadan , güzel söylemişsin. Bizi yorukları da kadar bizim de yorduklarımız vardır elbet. Ama Tezer Özlü 'nün bir sözü vardır "kimseyi yalan söylediğini anlayacak kadar taınımak istemiyorum" der. Öyle mi yapmalı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezer Özlü yine doğru söylemiş. Maalesef artık öyle olsun istiyoruz...

      Sil
  2. ...
    Belki bugün değil
    Ama
    Biliyorum geleceksin
    Yoruldum
    Yoruldum artık
    ...

    Sanırım biraz erken yorulduk ama enerjimizi tekrar geri kazanmak vakti... dediğiniz gibi yormadan, yorulmadan yaşamak vakti...

    YanıtlaSil
  3. Her zaman çok fazla gülümsemeyle ve sevgiyle yaşamak için tavsiyenize katılıyorum.

    Endonezya selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel günler yakın😊
      Sizede Türkiye'den selamlar 😊

      Sil
  4. Kötü günde yanımızda kimseler kalmıyor. Önemli olan o zamanlar aslında. Yormadan yorulmadan yaşamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Yormadan yorulmadan parola güzel aslında 😊

      Sil
  5. Gülüşler tükenmesin Esra Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet daha çok gülmek dileğimle 😊🌈

      Sil
  6. Kalbimize güzel dokunan insanlar olsun hep hayatımızda🙏
    Yüreğine sağlık iyi geldi seni okumak😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbine dokunabildiysem ne mutlu bana sizlerde bana iyi geliyorsunuz teşekkür ederim 😊

      Sil
  7. Yormadan yorulmadan yaşamak ne güzel demişsin :) Bana huzursuzluk veren ruhumu tüketen insanları kendimden uzak tutmayı, onlarla yolumu ayırmayı öğrenmem çok uzun sürdü ama artık tam da bu anlattıkların gibi sakince ve yormadan ve yorulmadan yaşamaya çalışıyorum. Kötü günde de iyi günde de yanımızda olmayı başaran insanlara daha çok vakit ayırmalı, bizi tüketen ruh emici insanlardan ise uzaklaşmalıyız :) Ve elbette mutlu olduğumuz şeylerin peşinden gitmeliyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Böylece güzel günlere daha da yakınlaşacağız...🌸

      Sil
  8. 'Çünkü sizin çoğu şeyleri bildiğinizi bilmeleri,sizi daha çok yoruyor. Düşünüyorum da belkide onların gözünde saf olmak, onlar gibi hiçbir şeye sahip olamamaktan daha iyidir.' o kadar doğru ki diyecek söz bulamadım.Eline saylık :)

    YanıtlaSil
  9. Bazen safa yatmak en kolayı oluyor. Ya da hislerini saklamak güvenli geliyor. Yine de ne kadar kendin olabiliyorsan o kadar yaşıyorsun bu hayatı.

    YanıtlaSil
  10. Nasıl mutlu hissedeceksen kendini öyle ol :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun 😊 mutlulukla kaaaal

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Parmak Uçlarıma Hapsettim #Kelime Oyunu 10

Vazgeçişler...

Kendinden başka...