İçimdeki Ses (7)

 Kimin ne düşündüğü ne yaptığı çok da önemli değil aslında. Sen içinden geldiği gibi yaşamalısın hayatı. Güçlü olmak zorunda değilsin belki ama kararlı olmak zorundasın. Kim olduğuna karar vermelisin. Kim olmak istediğine kim olacağına karşındakilerin kim olduğuna... Çünkü hayatta bizleri en çok belirsizlikler yorar. O yüzden önce soru işaretlerinden vazgeçmek gerekir. Bir şeyler bizi sürükler ise boşluğa, önce o boşlukları doldurmak gerekir. Keşkelerde boğulmamak için kendi kararlarımız da yüzmemiz gerekir. Biliyorum zor bu günler ama yarınlarda kolay olmayacak. Fakat biz savaşmayı öğrenmiş olacağız. Acıya gülümseyerek ruhumuzu yaşatacağız. Belki deli diyecekler ama özgürce kahkahalar atacağız. Çünkü yaşamak böyle bir şey. Kimseyi umursamadan hayata sarılmak böyle bir şey.

Esra Tengilim



Yorumlar

  1. "Fakat biz savaşmaya öğrenmiş olacağız" 👍👏👏🧿🤗🌺🤚

    YanıtlaSil
  2. piki o zaman savaşçı olcaz yaniii saldıralım hayataa :)

    YanıtlaSil
  3. Savaşlardan edindiğimiz yaşam tecrübeleri ile daha dik ve daha sağlam yaşayacağız bu hayatı....

    YanıtlaSil
  4. Belki deli diyecekler ama özgürce kahkahalar atacağız. Çok güzel bir yazı olmuş.Hep beraber özgürce bol kahkahalar atacağımız günler olsun inşallah

    YanıtlaSil
  5. Yılmayacağız takmayacağız...

    YanıtlaSil
  6. Yalnızca kendimizi dinlemeyi başarabildiğimiz zaman herşeyi başarabilmiş olucaz. İnsanlar ne der ne düşünür diye korkakca yaşamaktan kendi hayatımızı yaşayamıyoruz maalesef. ülkemizin en büyük sorunu kendi hayatımıza değil başkalarının hayatına müdahale etmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle el ne der diye diye kim olduğumuzu unuttuk oysa el her şeye bir şey der.

      Sil
  7. Aynı fikirdeyim ama ben bu mücadeleyi bir savaş olarak görmüyorum. Çünkü savaşta ya yener ya da yenilirsin. Yaşamda yenilmek ölümle eşdeğer. En sevdiğim cümlen "Acıya gülümseyerek ruhumuzu yaşatacağız." :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli yorumun için teşekkürler 😊 yaşamda yenilmek ölümle eşdeğer bunu sevdim 😊

      Sil
  8. Achima Abelard23 Nisan 2023 18:55

    Na tomto blogu máte skvělý článek a já chci poděkovat panu Pedrovi, úvěrovému úředníkovi, který mi poskytl půjčku ve výši 600 000. Pounds poté, co jsem mu vysvětlil celý můj projekt prostřednictvím jeho soukromého e-mailu na pedroloanss@gmail.com, pak jsme mluvili o sazbě a podmínkách prostřednictvím e-mailu, protože já žiji v Aucklandu a on žije ve Spojeném království, takže po celém procesu mi bylo vyhověno půjčka s flexibilním splácením půjčky.
    Právě teď jsem tak vděčný a doporučím každému, kdo má obchodní projekt nebo potřebuje finanční službu, aby kontaktoval pana Pedra na jeho soukromý e-mail.

    Ještě jednou děkuji.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Parmak Uçlarıma Hapsettim #Kelime Oyunu 10

Vazgeçişler...

Kendinden başka...