ÖLDÜRÜLÜYORUZ!

Gülüşlerimizi de öldürdüler. İnsanlık zaten can çekişiyor! Sevmeyi beceremeyenler yüzünden sevdiklerimize veda ediyoruz. Artık gözümüzde yaş bile kalmadı. Öfkemiz gökyüzü kadar. Her gün acı haberler almaktan yorulduk. Kalbim acıyor. Aklım almıyor bir insan başka bir cana nasıl kıyar! En korkutucu olanı da insanlar kadın,çocuk ve savunmasız oldukları için öldürülüyorlar! Hayallerine, bir hiç uğruna veda eden insanlar var. Bizlere çok erken veda eden küçücük kalpler var. Kelimelerim tükendi artık. Ne söylesek biter bu zulüm? Ne zaman düzelecek bu dünya? Öldürülmeden nasıl hayatta kalacağız?! Bu neyin savaşı böyle? Bir kadın daha öldü bugün. Belkide sen bunları okurken nice kadınlar duyuramadıkları çığlıklarıyla öldürülüyor.! O insanlar sadece yaşamak istediler. Ama vicdan yoksunları izin vermediler. Yeter artık kopsun kıyamet ! Böyle korkuyla acıyla adaletsizlikle yaşamaktansa yer yerinden oynasın. Yeter ki artık bir yerlerde anneler babalar ağlamasın.

Esra Tengilim



Yorumlar

  1. Bir an önce çözüm düşünülmesi lâzım. Uzun vadede de eğitim şart. Herkesin "kimse benim çocuğuma laf edemez, benim çocuğuma şöyle böyle davranamaz" dediği, toplum içinde yaşadığımızı unutup ve başkalarına saygıyı hiçe sayıp çarpık anne-babalık yaptığı, aşağılık kompleksinin şiddetle bastırılmaya çalışıldığı bir dönemde nasıl düzelecek bu işler bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Aslında eğitimci olup da bu şeyleri yapanlarda çok ama biz evlatlarımıza doğru olan şeyleri öğreterek geleceği kurtarmalıyız. Elden bir tek bu geliyor.

      Sil
  2. ah ya valla bu ölümlere bir önlem bulunmalı, yazık pınara yaa ve benzeri şekilde ölen diğerlerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok üzücü Allah ailelerine sabır versin bizleride bu zihniyetlerden korusun.🙏

      Sil
  3. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?? Kötülüklerin sonu gelmiyor. Hep daha kötüsünü görüyoruz. Her seferinde bunun son olmasını diliyoruz. Ama... sonu.. Bir şeyler yapılmalı artık. Bir şeyler..

    YanıtlaSil
  4. bu dünyanın düzelmesinden ümit kestim çok oldu tek tek herkes iyi ama uyanık da bir insan olacak bu mümkün mü onu da bilmiyorum. çok kederliyz bu gün.

    YanıtlaSil
  5. toplumsal cehalet. düşünce sisteminin değişmesi lazım. dünyada kadın cinayetleri var evet ama ülkemizdeki gibi ya benimsin ya toprağın cinsinden değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve o kadar normal karşılanmaya başladı ki o yüzden yapan yapmaktan korkmuyor bile!

      Sil
  6. Devlet eliyle yapılan zulümler durmadıkça, insanlarda bunlara sessiz kaldıkça, ahlak çöküşü durdurulmadıkça ve insanlar görmezden geldikçe, merhametini, ahlakını yitiren toplumların olduğu bir dünyada zulüm kolay kolay bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların dışında insanlar merhamet duygularını yitiriyorlar ve bu da geleceğimizi mahvediyor.!

      Sil
  7. Kadınların yaşama hakları için verdikleri bu savaşın bir an önce sonlanmasını diliyorum... çok üzgünüm

    YanıtlaSil
  8. Günaydın nasılsın? Brezilyalıyım, Rio de Janeiro'dan ve blogum için yeni takipçiler arıyorum. Ve seninkini zevkle takip edeceğim. Mesafe ne olursa olsun yeni arkadaşlar da kabul edilir.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
  9. Kadınların demokratik anlamda güç kazandığı ilk ülkelerden biri olmamıza rağmen durumumuz gerçekten hiç iyiye gitmiyor gerçekten. Sürekli birilerinin öldürülme haberleriyle uyanmak sürekli tacizlere maruz kalmak gerçekten berbat. Herkes ses çıkarıyor susmuyor ama bir türlü doğru önlem alamıyoruz bu konuda ne yapmamız gerekiyor bilemiyorum. Tek bildiğim şey var artık bir kişinin daha ölmesine dayanamayacak oluşum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğiniz her kelimeye katılıyorum. Umarım her şey yoluna girer ve bizler güvenle nefes alırız.

      Sil
  10. Gerçekten bu yazıyı yazdığın için kendi adıma teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim değerli yorumlarınla bana katıldığın için 🙏

      Sil
  11. İstanbul Sözleşmesinin hemen uygulanması lazım. Hemen. Change.org'da bir imza kampanyası var, onu da hatırlatmak isterim. Sadece imzalamakla olmuyor elbette ama her alandan geri saldırmak lazım şu dönemde.. Tazeyken, unutulmamışken henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen ben imzaladım belki bu dünyayı değiştirebiliriz.

      Sil

  12. Kadına, çocuğa hayvanlara yapılan eziyet bir son bulsun artık. En ağır yaptırımlar gelsin ve uygulansın bir an önce. Yoksa bu kıyımların sonu gelmeyecek. Duyarlılığın için teşekkürler Esra🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok ses çıkarıp dur dersek o kadar büyük etkimiz olur diye düşündüm umarım dünyayı o canilere dar ederiz.

      Sil
  13. Kültürümüze, eğitimimize, millî ve mânevî değerlerimize sahip çıkamadık. Geleneksel ve sosyal medyanın kıskacına düştük ve başımıza ne geldiyse hep bunlar yüzünden geldi. :(

    YanıtlaSil
  14. Adalet Bakanlığı tarafından, Türkiye’de kadınlara yönelik cinayet oranının 2002 ile 2009 yılları
    arasında yüzde 1,400 artış gösterdiği açıklanmış. Kadına Yönelik Şiddet Raporu, ülkedeki siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların derinleşmesi, şiddetin meşrulaştırılması gibi nedenlerin cinayetlerin artmasına yol açtığı sonucuna varmış. Atatürk ilkelerinden uzaklaştıkça çamura gömülüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar ürkütücü rakamlar.! Keşke Adalet Bakanlığı bu verilere bakacağına kesin çözümler üretebilse adaleti sağlamakla uğraşsa çünkü bu rakamlar sıradan sayılar değil hepsi birer insan hayatı! Çok üzülüyorum yaa😞

      Sil
  15. biran evvel önlem alınması lazım. Sosyal medyanın gücü olmasa bir çok cinayet aydınlanamayacak bile gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız sosyal medya olmasa hiçbir şeyden haberimiz olmadan yaşayacağız.

      Sil
  16. "Sevmeyi beceremeyenler yüzünden sevdiklerimize veda ediyoruz" nasıl haklı bir isyan...... Söyleyecek çok şey var ama gerçekten insan gibi yaşayabilir miyiz artık, lütfen demekten başka içimden hiç bir şey söylemek gelmiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yaşayabilsek ve rahatça nefes aldırsalar. Mutlu huzurlu yaşamayı o kadar çok özledim ki..

      Sil
  17. Allah herkesin yardımcısı olsun. Yarınımızın ne olacağı belli değil, yarın yanımızdakilere ne olacağı belli değil. Eskisinden daha fazla bir bilinç ve dikkatle hareket etmemiz ve çevremize sahip çıkmamız. Yardım edebilecek durumdaysak farkındalığımızı yüksek tutarak erkenden fark ederek yardım etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle elimizden gelen her şeyi yapmamız gerek sadece kendimiz için değil gelecek nesillerimiz içinde önemli.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Parmak Uçlarıma Hapsettim #Kelime Oyunu 10

Vazgeçişler...

Kendini Sev