Kim İçinde Ne Kadar?

İnsanlar,seni dışarıdan gördükleri kadar yargılayabilirler. Ailen bile aslında seni tam tanımıyordur. Çünkü kendi kanlarından olduğun için seni görmek istedikleri şekilde görürler. Arkadaşların onların yanında nasılsan,onlara nasıl davranıyorsan seni öyle yorumlayabilirler. Yani insanların gözünde içindekini gösterdiğin kadar varsın. Tanıdığını düşündüğün insanlarda aslında kendilerini gösterdikleri kadar içinde varlar. Kiminin kalbinin güzelliğine inandığın için bağlanırsın. Kimini de tam tanımlayamasan da sevmek istediğin için seversin. En çokta onu sevmeyi,sevmek güzel geldiği için. Biraz karışık gibi ama maalesef gerçek bu. Zaten insanın olduğu bir konu ne zaman net olmuştur ki? Düşünsenize şimdilerde gölgeleri olmayan insanlarıda zamanında çok seviyordunuz. Bazı şeyleri görmeye başladığınızda,kalbinizdeki her kareden silinmeye başlamadılar mı? Neyse umarım kalbi güzel insanları seviyoruzdur ve bizi sevenlerin sevgisini hakediyoruzdur.

Esra Tengilim


Yorumlar

  1. "umarım kalbi güzel insanları seviyoruzdur ve bizi sevenlerin sevgisini hakediyoruzdur"
    Umarım...

    YanıtlaSil
  2. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın 🙂

    YanıtlaSil

  3. Kendimizi kime ne kadar, nasıl gösteriyorsak onlarda o kadarız, çok doğru.

    YanıtlaSil
  4. Başkasınınn gözünde nasıl göründüğümle ve bilindiğimle ilgilendim yıllardır. boşmuş..sonradan farkettim..
    Önemli olan başkasının benim gözümde nasıl olduğuymuş. Çünkü asıl önemli olan kendim olduğummuş. Kendim için yaşıyorum bir kaç yıldır Huzurluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel. Kendiniz için dönüm noktası olmalı 😊

      Sil
  5. "Kimini de tam tanımlayamasan da sevmek istediğin için seversin." genelde de sevmek için seviyoruz. Belki seviliriz nispeti ile...

    YanıtlaSil
  6. sevmek için bazen daha az tanımak daha iyi sanki :) daha çok tanıdıkça insanoğlundaki defoları daha çok görüp daha az seviyoruz sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında defoları gördüğümüz için değil o defolar iyi olan şeylerini yok etmeye başladığı için belkide. Dört yanlış bir doğruyu götürür derler ya bazen bir yanlış tüm doğruları götürebiliyor.

      Sil
  7. Ben farklı bir noktadan tarif edebilir miyim "fil"i? Bazen de insan kendisinin dışarıdan nasıl göründüğüne değil de, dışarıya nasıl baktığına dikkat etmeli. Yani insanları, yaşam alanını nasıl görüyorsan, bir süre sonra sen de o alanın, o sosyal ortamın bir ürünü olduğun için, kendini de o şekilde görmeye başlıyorsun. Ben ve ötekiler... Sanırım 35'ten sonra bu yavaş yavaş önemini yitirmeye başlıyor, insan rahatlıyor, kendi yoluna o zaman çıkıyor... :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkür ederim😊

      Sil
  8. Gerçekten öyle kim kimi anlıyor ki...

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bağlıyorsun yazıların sonunu. biraz karamsar hüzünlü başlayıp sonunda umut veriyorsuun :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgiyi paylaşırken karşındakinin anlamlandırması farklı olabilir. Bu yine de onu büyütmemize engel olmamalı :)

    YanıtlaSil
  11. çok güzel bir yazı olmuş gerçekten elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Kalbi kararmış insanları da seven yürekler var... Kalpleri karardığı için uzaktan sevmeyi göze alan insanlar var. Yanlış yargılandıkları halde sevmeye devam eden insanlar var. Bu kadar sevmeye merhametli insanların kıymetini eksik bilseler dahi hatta hiç bilmeseler dahi yinede sevmekten bıkmayan insanlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel anlatmışsınız teşekkürler 😊🌈

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Parmak Uçlarıma Hapsettim #Kelime Oyunu 10

Vazgeçişler...

Kendinden başka...